Vincent

Dat de wereld ook voor ons zou gaan veranderen merkten we toen onze buitenlandse gasten uit India onrustig werden. De jonge en goed opgeleide ICT-ers hadden natuurlijke net als wij de slechte berichten uit China niet gemist. Storm op komst!
Gelukkig was er voor hen nog plek in een van de laatste vliegtuigen terug naar Mumbai. Het was het begin van het leeglopen van hotels en horeca in ons land en dus ook in ons eigen stadje Deventer. Nog maar een week geleden.

‘De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door’ zou Herman Finkers zeggen. Een week met telefoontjes, mailtjes, annuleringen. Wij stonden opeens in het oog van de storm die in razende vaart over het land gewaaid is. Gisteren was het hotel leeg. De kamers schoongemaakt en de temperatuur laag in afwachting van betere tijden.

En toen kwam Vincent. Of we een kamer beschikbaar hebben want thuis werken met de kids om je heen. En om nou de hele dag in de auto te moeten zitten bellen…
Dat kan natuurlijk en zo bieden we opeens ook flexplekken aan. Ofwel home escapes zoals sommige hotels ze noemen.

Vandaag liep ik even langs de werkkamer van Vincent en hoorde ik zachtjes telefoon- en computergeluid. Het klonk als de eerste zwaluw, het geluid van de lente.
Een lekker zonnetje verwarmde door de ramen mijn gezicht.
Natuurlijk, een zwaluw maakt nog geen lente. Maar hij maakt wel duidelijk dat er ook weer andere tijden gaan komen.