Met een 10 de crisis in …

Eind jaren ’80 deed ik eindexamen milieukunde. No future en zo dus waarom druk maken. We draaiden punk muziek en droegen zwarte kleding. Het was crisis.
Mijn leraar bedrijfseconomie gaf mij een 5.4 voor mijn examen. Echt hard gewerkt had ik niet en met mijn verbale kwaliteiten was ik kansloos, geen tiende punt meer. Dus herexamen en een uitgestelde vakantie. Je kunt het gewoon niet was zijn redenatie.
Hij had de juiste snaar geraakt had en moest mij een maand later een 10 geven.

Ik ging met een 10 de crisis in en het bleek eigenlijk best mee te vallen. Een baan, nog een baan, een volgende baan. Een carrière, een huis, nog een huis. Lang verhaal. Maar ruim 30 jaar later samen met mijn lieve vrouw eigenaar van een prachtig hotel met een restaurant.

Het is 2020, weer crisis en met op 13 oktober weer eens een corona persconferentie. De bedrijfstelefoon begint al te piepen. De NOS app bevestigd de woorden van Mark Rutte, de horeca moet 4 weken sluiten. De telefoon piept weer. De eerste annulering komt binnen. Hoewel ik alle begrip heb voelt het ook weer een beetje alsof we het fout gedaan hebben. Die 5.4 weer en ook nu is het crisis.

Weer piepjes, nog een paar een paar annuleringen. Piep … ik durf bijna niet te kijken. Het is echter een melding van onze bookings-engine. De beoordeling door een gast. Een 10.

Kijk, daar kunnen we de crisis wel mee in! Het zal ook deze keer wel weer mee gaan vallen.