De laatste truc van Hein

Het is nog vroeg als Andrea en ik de stad in fietsen. Moe maar voldaan. Nog een paar dagen en dan kan onze nieuwe zaak ‘Brood, borrel, Betti’ in ons hotel open. Het is prachtig geworden. Een paar laatste puntjes op de i en dan zijn we klaar voor de opening.

Als we de Brink op fietsen zien we honderden dranghekken staan. Welk evenement staat ook alweer voor de Pinksterdagen gepland?

Even verderop zijn de straten beplakt met poëtische teksten over de liefde. ‘Links houden’;  ‘1,5 meter afstand houden’ en ‘We houden van elkaar op afstand’. Ontroerend mooi! Maar de boekenmarkt is toch pas in augustus?

Over de volle lengte van de Grote Overstraat is een doorgetrokken streep midden op het wegdek gekalkt. Ik voorzie een parade met muziek, rook en dansende mensen. Maar Deventer op Stelten is toch pas in juli?
Op het Grote Kerkhof allemaal versierde kraampjes waar je de lekkerste drankjes en hapjes kunt halen. Mensen staan netjes in de rij tot ze aan de beurt zijn. Dickens in mei?
Plots overvalt mij de gedachte dat het coronamaatregelen zijn. Het zal toch niet!

Dan zie ik Hein te Riele, tot voor kort de ongekroonde koning van Deventer evenementenstad. Voor het gemeentehuis wordt hij geïnterviewd door Bart Kieft, de razende reporter van RTV Oost. En dan valt het kwartje. Hein heeft bij zijn afscheid een laatste evenement georganiseerd waarin alles samenkomt. Poëzie op straat, lijndansen in de Grote Overstraten en kraampjes bij alle horecazaken in de stad.

 

En natuurlijk het belangrijkste. Bedankt voor alles Hein, we gaan je missen!!!

 

Even een tip. Ons terras is de mooiste plek van Deventer om dit laatste evenement te beleven. Vanaf 1 juni a.s. om 12.00u zijn jullie welkom. Wees snel, want vol is vol!